Çamaşır deterjanları

 Yepyeniler ve son aşama yumuşaklar fakat hepimiz onları doğruca yıkamak istiyoruz! Peki, bu iyi bir fikir mi? Giymeden ilkin yeni kıyafetle...




 Yepyeniler ve son aşama yumuşaklar fakat hepimiz onları doğruca yıkamak istiyoruz! Peki, bu iyi bir fikir mi?


Giymeden ilkin yeni kıyafetleri yıkamalı mıyım?

Evet, şundan dolayı küçük güzel elbiseniz veya şirin kazağınız, sağlığınız için tehlikeli bazı kimyasal maddeler yer ediniyor olabilir.


Doğrusu klor gibi imalat esnasında eklenen bazı kimyasal maddeler, cildinizin tahriş olmasına ve alerjilere yol açabilir. Plastikleri yumuşatmak için imalatçılar tarafınca kullanılan “ftalat”; kıyafet desenleri, tasarımları ve etiketlerde mevcuttur. Sadece yutulduğunda tehlikelidir ancak çocuklar bu tarz şeyleri ağızlarına koyabilir. Giysiler aynı zamanda potansiyel olarak tahriş etme özelliği olan alkalik kimyasal kalıntılar da içerebilir. Kusursuz beyaz tişörtler üretmek için imalatçılar yüksek alkalin içerikli ürünler kullanmaktadır.


Panik yapmayın! Giymeden ilkin yeni kıyafetleri yıkayarak, lafı edilen kimyasal kalıntılara bağlı tahrişleri önleyebilirsiniz.


Yeni kıyafetlerle uyumadan önce bunları yıkamalı mıyım?

Evet, yukarıda açıklanan sebeplerden ötürü bu iyi bir fikirdir. Yeni kazak ve pantolonlar gibi gecelikler/gece kıyafetleri de kimyasal maddeler içeriyor olabilir. Yapmanız ihtiyaç duyulan yalnızca rahat bir yıkamadır. Dahası, şayet pazardan yada bir hazır giyim dükkânından ve her insanın her vakit pak olmayan ellerinin değdiği bir kıyafet alırsanız ne olacak? Mikroplara davetiye çıkarmış olursunuz!

Tavsiye: Gün boyunca giydiğiniz tişörtle uyuma gibi bir alışkanlığınız var mı? Bu, mutlaka yapılmaması ihtiyaç duyulan bir şeydir. Uyku esnasında vücudunuzun organik olarak ürettiği ter, gün süresince ürettiğiniz tere eklenmiş olur. Sonuç, daha fazla terle beslenen bakterilerdir. Bu, iyi bir temizlik örneği değildir ve vücudunuzun da kötü kokmasına sebep olur!

Bunu öğrenmeniz iyi olur: Satın aldığınız giysinin içinde yıkama talimatları var mı? Eğer talimatlar eksikse yada yoksa dikkatli olun! Bu ürünün Avrupa kalite standartlarında olması pek mümkün değildir. Cilt tahrişlerine karşı dikkatli olun...


İlk yıkamadan sonra en iyi yıkama devrini seçin


Doğal malzemeler (yün, angora, ipek, keten, kaşmir vb.) her zaman elde ve soğuk suda yıkanmalıdır.

Sentetik malzemeler (naylon, likra, dralon, coolmax elyafı, göre-tex kumaşı vb.), streç malzeme içermedikleri sürece çamaşır makinesinde yıkanabilir ve kurutma makinesinde kurutulabilirler.

Organik pamuk: Bu tip dokumalar, herhangi bir alerji veya cilt tahrişine yol açmaz. Organik pamuk, herhangi bir zirai deva, kimyasal madde ve ağır metal içermez. Ancak, bu malzemeden yapılmış bir sabahlığı ilk defa giymeden önce 40°C'de yıkanması önerilmektedir.

İpek: Malzemenin üzerindeki boyanın akma olasılığı olduğundan ilk başta elde yıkamalısınız.

Kadife ve koyu renk malzemeler: Tüyleri çeken bu tip giysilerin havlu şeklinde elyafı sökülmeye eğimli malzemelerle beraber yıkanmaması icap eder.

Griye dönüşebilecek siyah-renk kıyafetlere itina gösterin! Çözüm: Bu kıyafetleri doğru deterjan miktarı kullanarak düşük ısıda kısa programda yıkayın. En önemlisi, koyu renkli kıyafetleri ve kotları yıkarken ters çevirin.

Renkli kıyafetler: Örneğin yeni kırmızı bir kazağı çamaşır makinesine koymadan önce süratli bir kontrol yapmanız şiddetle tavsiye edilmektedir. Kazağın bir kolunu oldukca sıcak suya batırın ve daha sonra beyaz bir kurulama bezinin üzerine suyunu sıkın. Eğer kurulama bezi pembeye dönüşürse, bu kazağın çamaşır makinesinde tek başına yıkanması yada elde soğuk suda yıkanması icap eder. Ekstra dikkatli olmak için, ikinci yıkamadan önce testi tekrarlayın!


Tüyo

Giysilerinizi yıkamadan ilkin, düğmelerini iliklemeyi ve ters çevirmeyi hiç bir vakit ihmal etmeyin. Bu kolay tüyo, giysilerin zaman içinde renklerinin solmasını önler. Hatta bunu ilk yıkamadan başlayarak huy haline getirin!

COMMENTS

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Çamaşır deterjanları
Çamaşır deterjanları
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtmoLwUt_7uwKN8CQ85iyM2Oy0JPv2IPzxWWUkKVaBV6oqYt0aFytVGE5fT5zyW47VRArabxd4ZvBQHout7gn-wDcljvlBL9JdzIS_bJxWRH1xy3u_bUc9rmb5sJK8rEvqHbmVWcbE4nWPWq-sbBTcKzUgztdlLtLUdH0o2O3lJiKeHLq5TEasfwMkig/w640-h480/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r%20deterjanlar%C4%B1.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtmoLwUt_7uwKN8CQ85iyM2Oy0JPv2IPzxWWUkKVaBV6oqYt0aFytVGE5fT5zyW47VRArabxd4ZvBQHout7gn-wDcljvlBL9JdzIS_bJxWRH1xy3u_bUc9rmb5sJK8rEvqHbmVWcbE4nWPWq-sbBTcKzUgztdlLtLUdH0o2O3lJiKeHLq5TEasfwMkig/s72-w640-c-h480/%C3%87ama%C5%9F%C4%B1r%20deterjanlar%C4%B1.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/camasr-deterjanlar.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/camasr-deterjanlar.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam