En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri

  Cildindeki kusurları gidermenin en organik yolu: evde sivilce maskesi tariflerini bir araya getirdik! Sivilce ve sivilce izleri birçoğumuz...

 




Cildindeki kusurları gidermenin en organik yolu: evde sivilce maskesi tariflerini bir araya getirdik!


Sivilce ve sivilce izleri birçoğumuzun çözüm aradığı bir konu. Evde doğal malzemelerle hazırlanan sivilce maskeleri ise cildimizdeki bu kusurları gidermek için ergonomik olarak başvurduğumuz yöntemler içinde. Peki, sivilce maskesi evde hangi malzemelerle yapılabilir? Bu imlaızda en iyi sivilce maskesi evde tariflerini bir araya getirdik…


Editörün önerisi: şayet sivilceli bir cilde sahipsen ve ne yaparsan yap bir türlü kurtulamıyorsan, sivilce tedavisi için ne olursa olsun bir dermatoloğa görünmen icap ettiğini belirtmek isteriz. Evde meydana getirilen doğal sivilce maskeleri, kontrolsüz bir halde uygulandığında ciltte reaksiyona ve alerjiye niçin olabilmekte, dönülmesi daha zor olabilecek cilt kusurlarına niçin olabilmekte.


Bu yüzden bu yazımızdaki hiç bir evde maske tarifi, tedavi özelliği taşımamaktadır. Bilimsel olarak etkinliği kanıtlanmış, dermatologlar tarafınca önerilen ve cilt için özel olarak biçimüle edilmiş sivilce bakım ürünleri kullanmanı öneririz.


1. Evde sivilce maskesi: limon maskesi tarifi

1. Evde sivilce maskesi: limon maskesi tarifi

Sivilce için maske tarifleri arasında en popüler olan ise evde limon maskesi tarifi. Limonun içerisindeki salisilik asit yardımıyla sivilceler üzerinde işe yaradığı düşünülen bu maske, kontrolsüz bir şekilde uygulandığında ciltte reaksiyona sebep olma ihtimali son derece yüksek.


Reklam ( rüyada deprem olduğunu görmek ne anlama gelir )


Malzemeler:


1 yiyecek kaşığı limon suyu

1 yiyecek kaşığı bal

1 yemek kaşığı yoğurt

Yapılışı:


Bu malzemeleri birbiriyle karıştırdıktan sonrasında bir fırça desteğiyle cildine uygulayabilirsin. Istersen bölgesel olarak sivilcelerin üzerine uygulayıp bekleyebilirsin. 15 dakika kadar cildinde beklettikten sonra maskeyi temizleyebilirsin. Sivilceler için limon maskesi genellikle uygulayanlar tarafınca haftada 1 kere tekrarlanıyor.


2. Sivilceler için yumurta akı maskesi tarifi

2. Sivilceler için yumurta akı maskesi tarifi

Sivilce maskesi ev imalı tarifler arasında en popüler olanlardan bir öteki de yumurta akı maskesi. Cilt bakımında sıkça tercih edilen yumurta akı maskesi, sivilcelere iyi geldiği düşünüldüğü gibi cildin daha pürüzsüz olmasını sağlamak için de kullanılıyor.


Malzemeler:


1 yumurta akı

1 çay kaşığı limon

Yapılışı:


Bu iki malzemeyi karıştırdıktan sonrasında cildine uygulayabilirsin. Isteğe nazaran içinde 1 tatlı kaşığı bal da ekleyebilirsin. Yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar beklettikten sonrasında yüzünü durulayabilirsin. Bu maskeyi haftada 1-2 defa uygulayabilirsin.


3. Sivilce izleri için maske: yoğurt maskesi tarifi

3. Sivilce izleri için maske: yoğurt maskesi tarifi

Sivilce ve sivilce izlerini gidermenin organik yollarından biri de evde yoğurt maskesi yapımı. Sivilce için maske tarifleri içinde çok sık tercih edilen yoğurt maskesi, ciltteki ölü derileri arındırmak için sivilce kurutucu özelliği yardımıyla çok sık kullanılıyor.


Malzemeler:


2 yiyecek kaşığı yoğurt

1 salatalık

Yapılışı:


Salatalığı minik parçalar halinde doğra ve yoğurtla beraber blender’a atıp maske kıvamına gelene kadar karıştır. Aynı işlemi salatalığı rendeleyerek de yapabilirsin. Daha sonra bu karışımı cildine çok kalınca bir tabaka olmayacak şekilde uygula. 20 dakika kadar kurumasını bekledikten sonra yüzünü durulayabilirsin.


4. Sivilceler için zerdeçal maskesi tarifi

4. Sivilceler için zerdeçal maskesi tarifi

Ciltteki sivilceler ve sivilce izleri için naturel sivilce maskesi tarifi olarak zerdeçal da çok sık tercih ediliyor. Aktarlardan alabileceğin zerdeçalı cildine uygularken çok dikkatli olmanı ve azca bir miktar kullanmanı öneririz, aksi halde cildinde reaksiyona neden olabilirsin. Sivilce için evde maske yapımında kullanabileceğin zerdeçal, aynı zamanda sivilce izleri üzerinde de etken.


Malzemeler:


1 çay kaşığı zerdeçal

2 yiyecek kaşığı yoğurt

1 tatlı kaşığı bal

Yapılışı:


Malzemeleri birbiriyle karıştırdıktan sonrasında yüzüne uygulayabilirsin. 15-20 dakika kurumasını bekledikten sonra cildini durulayabilirsin. Maskeyi uyguladıktan sonrasında cildinde batma ve kaşınma hissi oluşursa, maskeyi yıkamanı öneririz.


5. Doğal sivilce maskesi: karbonat maskesi tarifi

5. Naturel sivilce maskesi: karbonat maskesi tarifi

Karbonat, evde cilt maskesi imalında çok sık tercih edilen malzemelerden biri. Cildi tenvir, tonunu eşitleme konusunda etkili olan karbonat maskesi sivilceler için de çokça kullanılıyor. Sivilce giderici maske olarak karbonatı kullanabilirsin.


Malzemeler:


1 tatlı kaşığı karbonat

Su

Yapılışı:


Karbonat ile suyu, maske kıvamına gelene kadar karıştır. Ondan sonra ince bir tabaka halinde cildine uygula ve 10 dakika kadar bekledikten sonra temizleyebilirsin. Karbonat maskesi evde sivilce maskesi olarak kullanılabildiği gibi sivilce ve cilt lekeleri üzerinde de etken.

COMMENTS

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri
En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipqTXcK93yRkKRM_yHKPDCVghNo8pi-0NS_2l-sA_SO1wgriL6JyY51ALxnv8lh8Gxvna_E5PBDXkg3W44dzGy4E9yMFJSVFC5d8WQ3IKhfgTCvrupZJczjU3UOyE9zPTwlBpmPAcyyTmhIXsYq6ylHefyaB2lr9Tap7VSBEtSpMKZm8UP255lcljvCw/w640-h412/istock-1251504344.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEipqTXcK93yRkKRM_yHKPDCVghNo8pi-0NS_2l-sA_SO1wgriL6JyY51ALxnv8lh8Gxvna_E5PBDXkg3W44dzGy4E9yMFJSVFC5d8WQ3IKhfgTCvrupZJczjU3UOyE9zPTwlBpmPAcyyTmhIXsYq6ylHefyaB2lr9Tap7VSBEtSpMKZm8UP255lcljvCw/s72-w640-c-h412/istock-1251504344.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/en-dogal-ev-yapm-sivilce-maskesi.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/en-dogal-ev-yapm-sivilce-maskesi.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam