Evde daha sürdürülebilir 29 yöntemi keşfedin

 Havalar soğumaya başladıkça, faturalar artar, sıcak tutan kıyafetlere yatırım başlar ve insanı mutlu edecek aktivitelere bütçe ayrılır (ne ...




 Havalar soğumaya başladıkça, faturalar artar, sıcak tutan kıyafetlere yatırım başlar ve insanı mutlu edecek aktivitelere bütçe ayrılır (ne de olsa yazın güneşli günleri geride kalmıştır!). İşte harcamaları kontrol etmeniz için bazı ipuçları!


Ailenin masraflarını azaltmak için illa sevdiğiniz şeylerden fedakarlık etmek zorunda değilsiniz. Nasıl mı? Önerilerimizle bu yılın en soğuk dönemlerinde tasarruf etmenin ipuçlarını keşfedin.


1. Evdeki ısıyı korumak

Hepimiz kombiyi biraz kısık kullanınca tasarruf yaptığımızı düşünürüz. Fakat evinizin ısınma sistemine bir göz atın. Kombi yahut merkezi sistem arzu ettiğiniz şeklinde çalışıyor mu? Emin değilseniz servis çağırıp, bir gözden geçirin. Doğru çalışmasını engellemiş olan herhangi bir arıza size para kaybettirir.


Pencereleriniz iyi kapanıyor mu? Yoksa ısının dışarı çıkmasını sağlayacak halde eskidi mi? Pencerelerden ne kadar ısı kaybedebileceğinizi bilseniz fazlaca şaşırırdınız. Kullanılmayan odaları kapamak, akşamları perdeleri kapalı tutmak gibi ufak detaylar da ısının içeride kalmasını sağlayacaktır.


2. Organize olun

Mümkün oldukca olasılıkları düşünmek size gider çıkarabilecek beklenmedik olaylardan korur. Okula çocuğu kim götürüyor? Yakınlarınızda oturan bir arkadaşınız bırakabilir mi? Yağmurlu bir günü evde oturmak ve faturaları gözden koymak için fırsat bilin. Neyi harbiden ödemeye ihtiyacınız var? Online alışveriş sitelerinde daha müsait fiyatlı olanlarını arayın. Bir dahaki sefere daha iyi bir alışveriş planlaması yapabilirsiniz.


3. Tüm aileyi işin içerisine dahil edin

Tek başınıza tasarruf etmek birazcık daha zorlayıcıdır. Çocuklarla bu mevzuyu konuşun ve tasarrufu oyun haline getirin. En ucuz akşam yemeği için kim en uygun fiyatlarla alışveriş meydana getirecek? Artık oynamadıkları oyuncaklarını online satabilirler mi? Aşırı otoriter de olmayın, bütün ailenin ilgisini kaybedebilirsiniz. Ayrıca mutlaka işin içine “ödülleri” de dahil edin, 30 dakika tablette oyun oynayabilmek benzer biçimde.


4. Parça parça yemek yapın

Hava soğuk dolayısıyla herkes bizi mutlu edecek yiyeceklere yöneliyoruz. Pizza söylemek için tek bir telefon ehil örneğin fakat birazcık ön planlamayla ciddi anlamda tasarruf etmeniz mümkün. Dondurabileceğiniz ve donduramayacağınız gıdaların listesini yapın. Buzluktakilerle pişirebileceğiniz yemekleri de listeleyin ve günleri yazın. Bulaşık yıkarken de tutum edebileceğinizi unutmayın. Bidon deterjanlara bakılırsa 2,5 kat daha fazla bulaşık yıkayabileceğiniz Fairy Platinum Sıvı’ya geçin.


5. Gardırobunuz daha oldukça çalışsın

Soğuk havalar kendini gösterince, size sıcak tutacak, bolca ve yünlü kıyafetler almamak için kendinizi zor tuttuğunuzu tahmin edebiliyoruz. Fakat alışverişe başlamadan önce, bir gününüzü eski giysilerinizi gözden geçirmeye harcayın. Ayrıca asla giymeyeceğiniz şeyleri gereksinim sahiplerine ulaştırın. Alıverişe çıkmadan ilkin de kesinlikle yılbaşı sonrası indirimi, kış indirimi benzer biçimde markaların bir sezon boyunca sıkça yaptığı indirimleri takip edin. Ya da kış alışverişini Haziran ayında yapabilirsiniz. Sadece kuru temizleme yapılabilecek giysileri almayın.


Eklemek dilediğiniz ipuçlarınız var ise, bizimle paylaşın!


Evde daha sürdürülebilir 29 yöntemi keşfedin

Evde tasarruf etmek ve daha sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimsemenize yardımcı olmak için evin her odasında bu minik değişiklikleri uygulamaya başlayın!


Hem çocuklarımıza daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak, aynı zamanda faturalardan tasarruf etmek istemez misin? Hemen hayata geçirebileceğin 29 yöntemi hemen keşfet!


Mutfağınızda sürdürülebilir ömür için neler yapabilirsiniz?

Bulaşıklarınızı asla akan bir musluğun altında yıkamayın. Bulaşık makineniz varsa, mümkün olduğunca sık kullanın, zira bir bulaşık makinesi her yıkamada yalnızca 12 litre su kullanır, elde yıkamak ise her iki dakikada bir aynı miktarı kullanır! En az 5 tabağınız olduğu sürece, elde yıkamaya kıyasla makinede yıkayarak daha fazla su, enerji ve zaman tasarrufu anlamına gelir!

 


Bulaşıklarınızı makinenize dizmeden önce ön yıkama yapmayın, Fairy en sıkıntılı kirleri sizin için kolayca söker atar. Hem sizin hem makinenizin enerjisinden tutum sağlar.

 


Mutfak pencerelerinize panjur taktırmak da iyi bir düşünce olabilir. Panjur, kış günlerinde soğuğu, yazınsa sıcağı uzak tutarak, soğutma ve ısıtma masraflarını azaltır hem doğalgaz hem de elektrik faturalarınızı düşük meblağ.

 


Yemek pişirirken hali hazırda ısınmış bir fırının enerjisini boşa harcamayın. İki yemeği aynı anda pişirmeyi düşünün. Mesela fırında et yemeği yapıyorsanız, eti pişirirken fırına sebzeleri de atabilirsiniz. Hem sebzeler fırında besin değerlerini daha iyi korur, hem de ayrı ayrı pişirmenin getireceği enerji sarfiyatından kurtulursunuz.

 


Eğer fırında tatlı yapıyorsanız, alt kata patatesleri kabuklu koyabilirsiniz. Akşam yemeğindeki püre için hazır olurlar!

 


Günün yiyeceklerini önceden planlayın. Sos, çorba yada pilav benzer biçimde büyük miktarlarda saklanabilir besinleri küçük porsiyonlara ayırarak dondurun.

 


Sabah akşam ne yiyeceğinize karar verin ve günün geri kalanına geçmeden önce ihtiyacınız olan her şeyi dondurucudan çıkarın. Yiyecekleri mikrodalga fırında çözdürmek yerine oda sıcaklığında veya buzdolabında çözdürerek elektrikten tasarruf edin. Hafta boyunca yemeklerin hazır olması zamandan ve enerjiden tasarruf etmenizi sağlar!

 


Sadece ihtiyacınız olan kadar su kaynatın. Su ısıtıcısını aşırı doldurmayın ve haşlama yemekler için her vakit mümkün olan en küçük tencereyi kullanın. Çok fazla su ve enerji tasarrufu yapacaksınız. Tencereleri her zaman bir kapakla kapatmayı ihmal etmeyin.

Çamaşır yıkarken elektrikten iyi mi tasarruf edebilirsiniz?

Giysilerinizi soğuk suyla veya 30C°'de sudan geçirin. Çamaşır yıkarken kullanılan enerji, çamaşırlarınızın çevresel ayak izinin %65'i anlama gelir ve düşük sıcaklıkta yıkamak bu enerjiden %35'e kadar tasarruf sağlayabilir. Giysilerinizi daha düşük sıcaklıklarda etkili bir şekilde yıkamak için tasarlanmış Ariel deterjanları kullanın.

 


Çamaşırları biriktirerek yıkayın. Çamaşır sepetiniz dolana kadar beklediğinizde lüzumsuz enerji ve su israfını önlemiş olursunuz. Aynı şekilde çamaşır makinenizi aşırı doldurmamaya da dikkat edin.

 


Ariel benzer biçimde yüksek kaliteli bir deterjan kullanın, böylece lekeler veya kirler ilk yıkamada menfaat ve giysilerinizi yeniden yıkamaktan kurtulursunuz.

 


İmkanınız çok, kurutma makinesi yerine çamaşırlarınızı asarak kurutun. Çamaşır kurutma makinesi yüksek miktarda enerji tüketir, bundan dolayı asarak kurutma elektrik faturalarınızı azaltır ve pak çamaşırlarınıza tazelik kokusu katar.

Koridorlarda sıcaklık kaybını önlemek ve enerji israfını azaltmak için neler yapabilirsiniz?

Ön kapının arkasına kalın bir perde takın. Soğuk havanın girmesini önlemek ve evinizi hemen ısıtmak için iyi olabilir. Özellikle de eski bir binada yaşıyorsanız…

 


Kullanmadığınız odaların kapılarını kapatın. Bu, evinizin en çok vakit geçirdiğiniz bölümlerinde ısının korunmasına destek sağlar.

En sık zaman geçirdiğiniz ömür alanlarında nasıl daha sürdürülebilir önlemler alabilirsiniz?

Evi ihtiyacınız kadar ısıtın. Üşümüyorsanız radyatörleri tamamen kapatın yada oturma odanız günlük olarak kullanılmıyorsa düşük ayarda ısıtın. Elektrikli ısıtıcılar kullanmaktan kaçının.

 


Hava sıcak olduğunda ısının içeri girmesini engellemek için perdeleri, panjurları ve pencereleri kapalı tutun, sadece soğuk gece havasını içeri almak için akşamları açın.

 


Soğuk havalardaysa, güneş olduğunda perdeleri açın ve evin naturel olarak ısınmasını sağlayın.

Enerji vampirlerine dikkat!

Evinizin her yerinde LED ampullere geçin. En az %75 daha az enerji kullanırlar ve 25 kat daha uzun vakit dayanırlar.

 


Battaniye ve örtülerden yararlanın ve yerlerde mümkünse halı veya kilim kullanın. Bu şekilde hem odanız güzel gözükür aynı zamanda hava soğuk olduğunda ve doğalgazı açmak istemediğinizde sizi sıcak tutarlar.

Yatak odasında sürdürülebilirlik ipuçları

Daha sıcak tutan yorganlara ve geceliklere yatırım yapın. Sıcak bir yorgan ve huzurlu pijamalar, bütün gece boyunca doğalgazı en yüksek seviyesinde kullanmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.

 


Giysilerinizi daha uzun vakit kullanmak için doğru deterjanlarla yıkamak da göz ile görünmeyen bazı plastik ve mikrofiberlerin salınmasını engelleyerek okyanusa karışmasının önüne geçer.

 


Soğuk suyla ve hızlı programda, Ariel gibi kaliteli bir deterjan kullanarak, giysilerimizin ömrünü 4 kata kadar uzatabiliriz. Bu, sürekli yeni giysiler almamızın önüne geçer ve çevresel etkimizin azaltılmasına destek verir.

Daha “yeşil” bir banyo için…

Saç kurutma makinesi kullanmaktan kaçının. Saçınızı akşam erkenden sudan geçirin ki naturel olarak kuruması için zamanınız olsun.

Banyo yerine, duş seçin ve suyun altında saatler geçirmeyin.

Ayrıca, düşük akışlı bir duş başlığı kullanmak, her yıkanmada daha da fazla su ve enerji tasarrufu elde edecektir.

Tüm geri dönüştürülebilir ambalajları “dönüşüm kutularına” atın. Farkında olmasanız da birçok banyo ambalajı geri dönüştürülebilir.

Boş plastik ambalajları, dönüşüme göndermek için bir “dönüşüm” sepeti yada ikinci bir çöp kutusu alabilirsiniz.

Dişlerinizi fırçalarken suyu açık tutmak, her fırçaladığınızda ayda extra 15 litre su masrafınıza neden olabilir.

Kullanmadığınız suyu biriktirin. Banyo yapmak yada duş almak için akan suyun ısınmasını mı bekliyorsunuz? Musluktan çıkan soğuk suyu kovada toplayın ve ev bitkilerinizi sulamak için yada temizlikte kullanın.

COMMENTS

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Evde daha sürdürülebilir 29 yöntemi keşfedin
Evde daha sürdürülebilir 29 yöntemi keşfedin
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKPRuBujfMcewQMQteKTok8_tu6EC53jG7CUfjIwV_YIBvaR0IYgUAJFGc0rm8N3oxrdADdtVLDurfHiSRsX6FzixRn6WGOzV7XLlOzlv53Y0-DVi9MkL0xjB-9Jz3dtUVLegj4fakdIQFIVfWWJIIk0t0f8cICdp-xT6z68fODGnfPvRzPlyaji_swA/w640-h604/K%C3%B6t%C3%BC%20kokulardan.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKPRuBujfMcewQMQteKTok8_tu6EC53jG7CUfjIwV_YIBvaR0IYgUAJFGc0rm8N3oxrdADdtVLDurfHiSRsX6FzixRn6WGOzV7XLlOzlv53Y0-DVi9MkL0xjB-9Jz3dtUVLegj4fakdIQFIVfWWJIIk0t0f8cICdp-xT6z68fODGnfPvRzPlyaji_swA/s72-w640-c-h604/K%C3%B6t%C3%BC%20kokulardan.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/evde-daha-surdurulebilir-29-yontemi.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/evde-daha-surdurulebilir-29-yontemi.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam