Karbon Ayak İzinizi Azaltın

 Sürdürülebilirlik için her adım mühim fakat aslolan mühim olan bu sürece katılmak!                                                        K...




 Sürdürülebilirlik için her adım mühim fakat aslolan mühim olan bu sürece katılmak!                                                       


Küresel ısınmayı yavaşlatmak için harekete geçebilecek son nesil biziz. Çocuklarımıza emanet edeceğimiz gezegenimizi, yani tek evimizi korumak için elimizden gelenin en iyisini tecrübe edelim ve günlük hayatımızı sürdürülebilir bir şekilde yaşamak için çalışalım.


Böylece birlikte her gün bir zaferi kutlayalım. Bu mevzuda harekete geçmek sizi de mutlu edecek! Karbon ayak izinizi azaltmak için seçebileceğiniz birçok yol var. Peki siz hangi yolu tercih edeceksiniz? Şimdi seçin!


1

Ulaşım

ulasim 700x392px

Her gün bireysel kullanılan ulaşım araçları dünyamıza salgılanan CO ₂ emisyonlarının ana kaynağıdır. Karbon ayak izinizi azaltmak için, arabaları olası olduğunca daha az kullanmalı, mümkünse metro, metrobüs yada treni tercih etmelisiniz.


2

Evler

evler 700x392px

Bir diğer CO ₂ emisyon kaynağı ise konutlarımızdır.  CO ₂ emisyonu azaltmak için sıcak su tüketimini azaltın, evinizin yalıtımını iyileştirin; ekonomik bir ısıtma sistemi ve makul bir sıcaklık tercih edin.


3

Beslenme

beslenme 700x392px

Gıdalar, bir evin karbon ayak izinin dörtte birini oluşturmaktadır. Etkisini azaltmak için: Daha az et yiyin; yerel, doğal ve mevsimlik ürünleri tercih edin, yiyecek israfını ortadan kaldırın.


4

Kıyafet Dolabı

kiyafet 700x392px

Tekstil sektörü, en oldukça karbondioksit yürüyerek sektörlerden biridir ve pamuk en çok su ve tarım ilacı tüketen üründür. Daha azca fakat daha iyi tüketin!


Hazırsanız, şimdi değişimin bir parçası olun.


Eviniz kışın da yeşil olabilir


İç mekan bitkileri evinize sıcaklık kazandırır. Pencerelerden gelen ışığı yumuşatarak odayı geniş gösterir, mobilyalara farklı bir hava verir ve kişisel eşyalarınıza daha sanatla alakalı bir görünüm kazandırırlar. Fakat iç mekan bitkilerini sıhhatli bir şekilde büyütmek doğru sulama ve fer gerektirir. Evinizdeki bitkilerin sorumluluğu alın, ipuçlarımıza dinleyin ve büyüyüp canlanmalarını izleyin!


Su

Aşırı sulama iç mekan bitkileri için en büyük problemdir. Fazlası köklerin çürümesine ve bitkinin yaşama veda etmesine niçin olur. Başka bir güçlük da her bitkinin su ihtiyacının ayrı olmasıdır.


Bazı bitkilerin toprağının mütemadiyen nemli olması gerekirken, bazılarının sulama öncesi tamamen ıslak olması gerekir. "Dokunma testi" bitkinizin suya ihtiyacı olup olmadığını anlamanız için idealdir. Eğer yüzeydeki toprak kuru ve katıysa suya ihtiyacı vardır. Nemli ve çamurluysa birkaç gün daha bekleyebilirsiniz. Bitkinizin toprağını haftada iki defa kontrol etmeniz iyi olur. Dökülen yahut sararan yaprak görürseniz bu bitkinizin suya ihtiyacı olduğu anlamına gelir.


Işık ve hava

Bitkilerin farklı ışık ihtiyaçları vardır. Bazıları güneşli yerleri sever, bazıları doğrudan güneş ışığından hoşlanmaz. Işıktan hoşlanmayan bitkileri doğrudan güneş ışığına dercetmek yapraklarının yanmasına sebep olur. Işığı oldukça az olan yere fer seven bitkileri yerleştirmekse, çiçek açmasını engeller. Amaç bitkiniz için en iyi yeri bulmak. Bir bitkiyi sadece güzel durduğu için bir yere koymayın. Yanlış ışık bitkinin oldukca üzgün görünmesine sebep olur.


Hava dikkat edilmesi gereken bir başka mevzu. Bitkiler her vakit kaloriferlerden ve havalandırmalardan uzak tutun. Devamlı olarak bitkiye vantilatörden hava gelmesi onu öldürebilir.


Böcekler

İç mekan bitkileri böcekleri de çekerler. Sivrisinekler, örümcekler, sera böceği gibi hastalık veren ve zararlıları içeri davet edebilirler. Toprağı devamlı olarak bu tür canlılara karşı ilaçlamalısınız. En basit çözüm bitkinin yapraklarını doğada çözünebilir bulaşık deterjanı ve suyla spreylemek.


Temizlik

Bitkiler de mobilyalar şeklinde tozlanır. Nemli bizler bezle yaprakların tozunu almak hem onları iyi gösterir bununla birlikte gelişimlerini destekler. En kolayı banyoda yaprakları yıkamak. Böylece hem temizlemiş aynı zamanda sulamış olmuş olursunuz. 


Bitki gübresi

Bitkiler kışın yavaş büyür. Gübreyi bahar da kullanmak bu nedenle en iyisi olacaktır. Bitkiniz için doğru gübreyi aldıktan sonra üstünden yazanları uygulayın.


Ev arasında bakımı rahat birtakım bitkiler:

Kauçuk

Salon sarmaşığı

Siklamen

Etli kaktüsler

Kaktüsgiller

Kurdele çiçeği

Deve tabanı

Kroton

Çin Herdemyeşili

Duvar sarmaşığı

Yelken çiçeği

Epidendrum

COMMENTS

BLOGGER: 1

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Karbon Ayak İzinizi Azaltın
Karbon Ayak İzinizi Azaltın
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji2GMC9oXGAzpFrSrPp4Bi-YJ_SQ_UoQoMIGL4aq1ekTI8xiZ-27Z7wVdLRc-xS69AfM9xGQrcfOFyEJPizleCedJtKFb4KTq70XoTFl2ocoanghol3rj612SLJwUQ6OxLSnNjdYVpEE6WnL_WfCI7gE_CF_GEl07DY1G6bt8gnnMMa44iAWnKKHErkg/w640-h362/Karbon%20Ayak%20%C4%B0zi.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEji2GMC9oXGAzpFrSrPp4Bi-YJ_SQ_UoQoMIGL4aq1ekTI8xiZ-27Z7wVdLRc-xS69AfM9xGQrcfOFyEJPizleCedJtKFb4KTq70XoTFl2ocoanghol3rj612SLJwUQ6OxLSnNjdYVpEE6WnL_WfCI7gE_CF_GEl07DY1G6bt8gnnMMa44iAWnKKHErkg/s72-w640-c-h362/Karbon%20Ayak%20%C4%B0zi.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/karbon-ayak-izinizi-azaltn.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/karbon-ayak-izinizi-azaltn.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam