Kötü kokulardan nasıl kurtuluruz?

 Evdeki ağır ve kötü koku nasıl giderilir? Çöp kokusu, eve sinmiş sigara kokusu, tuvaletteki fena kokular... Yeni pişmiş yiyecek kokusu, bal...




 Evdeki ağır ve kötü koku nasıl giderilir?

Çöp kokusu, eve sinmiş sigara kokusu, tuvaletteki fena kokular... Yeni pişmiş yiyecek kokusu, balık ve kızartma kokuları, sigara kokusui çöp kokusu ve wc kokusu. Evde ağır koku nasıl giderilir? Gündelik hayatı olumsuz etkileyen bu kokulardan iyi mi kurtulabileceğinizi yazımızda keşfedin.

Koku kelimesinin çağrışımları pek hoştur; bahar kokusu, bebek kokusu, parfüm kokusu, çiçek kokusu... Burnumuza gelen kokular hep bunlar olsun isteriz fakat ne yazık ki, hayatımızda kökü kokular da var. Bununla birlikte bazı mevzulara dikkat ederek evimizdeki kötü kokulardan kurtulmamız mümkün doğal ki!


Kötü kokulardan reha yöntemleri


•    Yemek kokusu: Yeni pişmiş yemeklerin kokusu, evde ağır kokuya dönüşebilir. Örneğin fırından henüz çıkmış kurabiyelerin kokusu bizi daha evimizin kapısında tebessümle karşılar. Ama birtakım yemeklerin kokusunun evimize sinmesinden asla hoşlanmayız; kavrulmuş soğan, kızartma, lahana ve türevi sebzelerin kokusu da fena kokuların önderlik yapar. Tabii ki alınacak en belli başlı tedbir, aspiratörü en yüksek derecesinde çalıştırmak ve ek olarak mutfak penceresini açmaktır. Bunun yanı sıra kızartma yaparken bir kapta tarçın çubuk yada defne yaprağı kaynatırsak fena kokuyu engellemiş oluruz. Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katmak, kereviz pişirirken küçük bir parça lahana turşunu eklemek, lahana pişirirken ise naturel kumaştan yapılmış bir torbaya ekmek içi geçirmek ve bunu tencereye yerleştirmek evde ağır kokuyu azaltacaktır. Kavrulmuş soğan kokusunu yok etmek için de teflon tencerede Türk kahvesi kavurmak yeterli olacaktır.


•    Balık kokusu: “Yemekler ve kötü koku” dendiğinde balığı ek olarak ele almak kaçınılmaz. Evde geçmeyen yemek kokulardan biri ne yazık ki balık kokusudur. Yemesi ne kadar eğlenceli olsa da balık kokusu günlerce evden çıkmaz; bu vaziyet balık pişmesini hanımefendiler için ağırlık basma haline bile getirebilir. Bulunan bazı bileşikler, havayla münasebet edince harbiden son aşama nahoş kokulara sebep olurlar. Bu bileşikler alkali özelliği taşıdıkları için en iyi metot limon benzer biçimde asidik maddelerden yararlanarak kötü kokuları gidermektir. Örneğin balıkların kızartılacağı yağa limon sıkmak etken bir yöntemdir. Balık kızartırken bir başka kapta sirkeli su kaynatmak da o şekilde. Eğer balığı fırında pişirmişsek, pişme işleminin arkasından sirkeli su dolu bir kabı fırına yerleştirmek ve fırını yine 10 dakika kadar çalıştırmak kokuyu alacaktır. Bir kaba tarçın serpip fırında ısıtmak da balık kokusunu alan bir başka yöntem. Tabak ve tavalara sinmiş balık kokusu ise limonla silerek veya kahve telvesiyle ovularak yok edilebilir.


•    Sigara kokusu: Evdeki ağır koku iyi mi giderilir? Sigara için en sık sorulan sorulardan biri budur. En iyi yöntem içmemek ama hala sigara içiyor yada sigara içilen ortamlarda bulunuyorsanız, sigara kokusuyla baş etme taktikleri geliştirmeniz lazım anlamına gelir... Sigara içilen mekanın, ki bu çoğu zaman mutfak olmaktadır, kapısı sürekli kapalı tutulmalıdır. Mum yakmak oldukça malum klasik ama etken bir metot. Küçük tabaklar içerisine bir kaşık karbonat eklenmiş bir çay bardağı su koymak da öyle. Evdeki sigara kokusunu süratle yok etmenin bir başka yoluysa minik bir tavada suyla beraber bir kapak çamaşır yumuşatıcısını kaynatmak. Su iyice kaynayınca kabı elimize alıp tüm evde dolaştırırsak buharın eve yayılmasını sağlayabiliriz. Evde ağır koku için bir başka yöntemse mutfağın birkaç köşesine ıslak sünger yerleştirmek.


•    Çöp kokusu: Çöp kokusu da evde ağır koku yaratır. Konu çöpse, evindeki ağır kokulardan kurtulmanın en etkin yolu, tabii ki uygun poşetleme ve ayrıştırma yöntemi. Özellikle yiyecek artıklarını ek olarak poşetleyerek çöp torbasına atmak, kokuları önlemek için ülkü. Bunun haricinde çöp kutusunun içine karbonat yada kabartma tozu serpmek, tuvaletler için hazırlanan koku giderici tabletleri geçirmek da kötü kokuların oluşumunu engeller.


•    Tuvalet kokusu: Sık temizleme ve hijyene yoğun ehemmiyet verme doğal ki hepimizin önceliği tuvalet temizliğinde. Buna karşın yeniden de kötü kokular oluşuyorsa koku giderici tabletler, en büyük yardımcımız. Ayrıca klozet ve lavabolara yarım bardak karbonat veya limon suyu dökmek, sonrasında bol suyla durulamak kötü kokuların emilmesini sağlayacaktır. Aynı işlemi beyaz sirkeyle de yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve ondan sonra kaynar su dökebilirsiniz. Bir bardak karbonatı veya limon suyunu banyonuzun uygun bir köşesinde sürekli tutmak da fena koku oluşumunu engelleyecektir. Kokulu sabunlar ve mumlar da wc kokusunun giderilmesinde etken yardımcılardır.


Birkaç ufak ayrıntılar ve ergonomik çözümle mutfağınızın baştan aşağı yeni ve eğlenceli görünmesini sağlayabilirsiniz. İşte size birkaç ipucu...


1) Renkli buzdolabından korkmayın

Pek çok kişi vintage buzdolaplarının daha çok bir vitrin malzemesi bulunduğunu düşünebilir. Ama aslen bu tip buzdolapları mutfağınıza hareket katacaktır. Eğer buzdolabı yanında herhangi bir eşyanız yoksa dolabın kapağındaki renkler ve çizgiler beyaz bir duvarda göz yormaz. Beyaz bir mutfağınız varsa da, canlı renklerde bir buzdolabıyla ortalığı hareketlendirebilirsiniz.

Renkli Buzdolabı


2) Renkli iskemle kullanın

Buzdolabı sizin için radikal bir değişim olabilir. O halde, mutfağınızın köşesine bir kahve alanı oluşturmak için bahaneniz yok. Alanınız müsaitse, oraya yuvarlak, bildik renklerde bir masa koyabilir, çevresindeki sandalyeleri muhtelif renklere boyayabilirsiniz. Renklerin mutfağınızın çehresini iyi mi değiştirebileceğine inanamayacaksınız.


3) Saklama alanlarınıza pratik çözümler

Çöplerden başlamış olalım. Çöplerinizin geri dönüşüme gidebilecek olanlarını ayırmanız çevreye de katkıda bulunmanızı sağlayacak. Cam şişe, teneke ve kağıtları ayrı bir çöpte yığmak için bu şekilde bir sistem kullanabilirsiniz.

Çöp çekmecesi


4) Kağıt havluluk alanı

Mutfakta en fazlaca kullanılan eşyalardan biri de kağıt havludur. Eğer tezgâh üstünün oldukça kalabalık olduğunu düşünüyorsanız, duvarda da yeriniz yoksa çekmece alanlarından birini kağıt havluluk alanı olarak kullanabilirsiniz.


5) Bir de böyle kontrol edin

Bir çekmece önerisi daha… Bazen çekmece alanlarını asla kullanmadığımız ıvır zıvırla doldururuz ve esas malzemeleri kenara köşeye atıveririz. Bunun önüne geçmek için patates, soğan veya sarımsak şeklinde dışarda durabilecek erzaklarınızı çekmece sisteminde saklamak doğru ve ergonomik bir çözüm olabilir.

Sebze çekmecesi


6) Yaz dostum!

Mutfak trendleri içinde bu sıralar en çok kullanılan eşyalardan biri de kara tahta! Modern bir mutfağınız olsa bile, eksik listenizi kara tahtaya yazmak son aşama sıcak bir atmosfere imkan sağlıyor. Hatta evin en oldukça kullanılan alanı olarak mutfakta bir çeşit iletişim zemini yaratabilir, ev ahalisine küçük notlar yazabilirsiniz.

Mutfak kara tahtası


7) Kendin yap!

Bir mutfağı güzelleştiren yegâne şey, aslen sizin kendi ellerinizle yapmış olduğunuz, size özel eşyaların olmasıdır. Mesela, eski bir çekmecenizi boyayıp ufak tefek rötuşlar yaparak bir mutfak tezgâhına çevirebilirsiniz. Emek verdiğiniz bir eşyanın yarattığı mutluluk hissini hiçbir ‘yeni' eşya veremez, bundan inanın.Mutfak tezgahı


8) Çok iyi düşünce!

Her gün kullandığınız ve zaman zaman pek de işe yaramadığını düşündüğünüz ofis eşyalarınız var mı? Cevabınız ‘evet'se işte size hoşunuza gidecek bir düşünce: dosyalarınızı bir arada tutmak için kullandığınız dosyalıkları dolap içine monte ederek, içerisine buzdolabı poşeti, streç film, alüminyum folyo şeklinde ince uzun kutuları dizebilirsiniz.

Dosya muhafazakar


9) Raf sistemleriyle eğlence

Ekstra raf sistemleri pek fazlaca yapı market ve ev mağazalarında bulunabiliyor. Üstelik monte etmesi de çok rahat. Onları düz bir biçimde yapmak yerine, zikzak biçimde yapıp boyamayı deneyin. Hazır olarak sevdiğiniz bir renk de alabilirsiniz elbette. Örnek olarak siyah ve beyazın bu tezgâhı nasıl değiştirdiğine bakın…

Yaratıcı mutfak rafları


10) Temiz ve tertipli bir alan

Ve bir ‘alan tasarrufu' önerisi daha… Mutfağınız için kullandığınız temizlik malzemelerinin bir kısmını biçimde gördüğünüz şeklinde asabilirsiniz. Böylece size duracak öteki alana fırça, sünger, temizlik bezi gibi öteki malzemelerinizi koyabilirsiniz.

COMMENTS

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Kötü kokulardan nasıl kurtuluruz?
Kötü kokulardan nasıl kurtuluruz?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCWOhaQ4cGtEpuayczYAmGJwPmn9dG_cRMEXpw1yKoSmvm4hSEGqKE-OVI0hPNMyDg33dSYIxslv0DgZTYM1JRmJpUmkQ8r7s5yykq4sGjGDfP0Hs3sptVlhuCdCV3Cz1StX6PCRj41DdnzGvc2Y_lUV5wogsCWTT3dFEHr-2CMT1emE6MEsDu2Pz6Mw/w640-h480/K%C3%B6t%C3%BC%20kokulardan%20nas%C4%B1l%20kurtuluruz.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgCWOhaQ4cGtEpuayczYAmGJwPmn9dG_cRMEXpw1yKoSmvm4hSEGqKE-OVI0hPNMyDg33dSYIxslv0DgZTYM1JRmJpUmkQ8r7s5yykq4sGjGDfP0Hs3sptVlhuCdCV3Cz1StX6PCRj41DdnzGvc2Y_lUV5wogsCWTT3dFEHr-2CMT1emE6MEsDu2Pz6Mw/s72-w640-c-h480/K%C3%B6t%C3%BC%20kokulardan%20nas%C4%B1l%20kurtuluruz.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/kotu-kokulardan-nasl-kurtuluruz.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/kotu-kokulardan-nasl-kurtuluruz.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam