Kuru saç derisi ve Bu sonbahar tarzı

  Kuru saç derisi için kontrol edilmiş 5 bakım yöntemi Kuru saç derisi en sık rastlanan saç derisi problemlerinden biri olsa da, bu problemi...

 




Kuru saç derisi için kontrol edilmiş 5 bakım yöntemi
Kuru saç derisi en sık rastlanan saç derisi problemlerinden biri olsa da, bu problemi yaşayanları biçare hissettirebilir. Biraz inceleme yaptık ve her şeyi denedik ve gördük ki çaresiz değilsiniz. Aşağıdaki 5 bakım kanalıyla kepek ve kuru saç derisi probleminden kurtulabilirsiniz!

Kuru saç derisi için bakım
1. Sıcak suyla duş almayın
Kuru saç derisi soğuk havada daha da kötüleşir şundan dolayı insanoğlu ısınmak için sıcak duş almak isterler. Dikkat edin bundan dolayı sıcak su saç derisini tahriş ederek daha da fazla kurumasına sebep olur. Bu yüzden ılık suyla yıkanın ve durulamayı da soğuk suyla yapın. Sıcak su saç derisinin kurumasına yol açtıktan sonra kepeğe de sebep olabilir. Ayrıca kuru cilt gibi kuru saç derisi de dökülebilir ve bu da saç kökleri için iyi değildir. Saç dökülmesine de sebep olabilir. Ilık suyla duş almak saçları daha parlak ve canlı yapar.

2. Kuru saç derisi için şampuan
Kepeği ve kuru saç derisini gidermek için tasarlanmış ürünleri kullanın. Head & Shoulders şampuan ve kremlerini deneyin. Ve tutarlı olmaya çalışın. Saçınızı her zaman bu tür şampuanlarla sudan geçirin ve kepek sorunu haricinde saçı nemlendirme, yağlanma kontrolü şeklinde başka özellikleri bulunduğunu da unutmayın. Evde kendi kendinize de bakım yapabilirsiniz. Badem yağı şeklinde çeşitli organik yağlar da saç derisini besler ve kuru saç derisi için doğal bir çözüm olabilir. Fakat uzun vadede kuru saç derisi için geliştirilmiş bir şampuanla desteklemeniz çok daha iyidir.

3. Doğru şampuanlama
Saçınızı dairesel hareketlerle şampuanlayın. Nazik olun ve saç derisine masaj yaparak ölü hücrelerden arındırın. Saç derinizle tırnaklarınızın temas etmemesine özen gösterin. Bu deriyi tahriş ederek kaşıntıya sebep olabilir. Şampuanı saçınızda bir iki dakika bıraktıktan sonra durulayın. Saçınızı duruladıktan sonrasında şayet kuru saç derisi ile karşılaşmak istemiyorsanız, fön makinesi yerine havlu kullanın. Kendi kendine kuruyan saçlar doğal nemini arasında meblağ ve fazlaca daha yumuşak ve pürüzsüz olur. Fakat yağlı saç derisi olan kişiler için bu önerilmez.

4. İyice durulayın
Saçınızda şampuan yahut saç kremi kalmadığından güvenli olana dek durulayın. Ürün kalıntıları saç derisini tahriş edebilir. Eğer saçınızda şampuan kaldığını düşünüyorsanız tüm gün saç derinizin kaşınmasındansa duşa yine girin ve durulayın. Zaman vakit arındırıcı şampuanlar ile saç derisinde biriken toz ve kiri de ortadan kaldırmak için bakım yapabilirsiniz. Ayrıca suya karıştırılmış oldukca az sirke de saç derisini arındırır ve parlatır.

5. Minik detaylar
Saçınızı fırçalayın. Her gün fırçalıyorsanız günde ikiye çıkarın. Saç fırçası, saç derisini hareketlendirir ve yağların yüzeye çıkmasını sağlar. Böylece saçınız naturel olarak nemlenir. Ayrıca vücudunuzun ihtiyacı olan nemi almasını sağlayın. Bol su için, somon, avokado ve ceviz gibi sağlıklı yağlar içeren gıdalar tüketin. Son olarak da stresten uzak durun!

Kuru saç derisi nasıl nemlendirilir?
Kuru saç derisini nemlendirmek için en önce kuru saç derisi için doğru şampuanı kullandığınızdan güvenilir olmalısınız. Saç derisi bakımı şampuanla sınırlı değildir. Saç derisi bakımı için müsait maskeler, kremler, naturel yağlar ve saçı fön makinesi ile kurutmamak da alternatif olarak kuru saç derisini nemlendirecektir.

Kuru saç derisini nemlendirmek için badem hasım kullanabilirsiniz. Badem yağını nemli saç derisine uygulayın ve 30-40 dakika boyunca bekletin. Daha sonra Head & Shoulders ile sudan geçirin ve durulayın. Aynı biçimde Hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

Bu tür yağlar kepeğe sebep olan kuru saç derisinin nemlendirilmesine destek olur fakat kepeği tamamen ortadan kaldırmaz. Dolayısıyla kepekli saçlar için geliştirilmiş bir şampuan ile tertipli olarak yıkamalısınız.

Daha fazla ipucuna ihtiyacınız var ise, "Dersimiz Kepek: Kepek nelerdir ve iyi mi başa çıkılır?" başlıklı yazımızı okuyunuz. 

6 kolay ipucuyla gardırobunuzu renklendirin. Havaların soğumasıyla evlere kapandığımız doğru ama bu bizi evde arkadaşlarımızla buluşmaktan alıkoyamaz. Biz de yeni giysilere para harcamayın diye, birkaç ipucuyla size ev partileri için düşünce vermek istedik.

1
Siyah kumaş pantolon

Şık bir bluz veya simli bir tişörtle bayağı bir siyah pantolonun tesirini arttırın. Ya da canlı renklere sahip, desenli bir şal da deneyebilirsiniz.

2
Aksesuarları unutmayın!

Günlük basit bir giysiyi parti giysisi yapmak için ihtiyacınız olan şey aksesuarlarınız! Giydiğiniz kombini, cesur stilettolar, şık bir “statement” kolye ya da bilekte botlarla kontrol edin. Daha kolay bir alternatifse ışıltılı bir portföy çanta!

3
Örgünün güzelliği

Gri ve toprak rengi el örgüsü kazağınızı, koyu renk kot patolon, dev halka küpeler ve topuklularla tamamlayın. Sıradan bir kombini, konforlu bir parti kıyafetine dönüştürdünüz bile!
4
Zarif eşarp

Basit bir kombini, renkli bir eşarpla tamamlayın. Boynunuza satın ya da daha etkili bir görünüm için omuzlarınız üstünden bağlayın. Parti sonrası giysilerinizi temizlemeye hazırsınız. Hassas giysileriniz için Ariel 3’ü 1 arada kapsül deterjanı kontrol edin.

5
Havalı blazer

Blazerınızı biraz daha havalı hale getirmek için, içerisine payetli bluzlar veya parlak, metalik askılı tişörtler giyebilir; koyu renkli, dar paça bir pantolonla kombinleyebilirsiniz.

6
Siyahın gücü

Basit siyah bir bluz, tıpkı siyah pantolon gibi her zaman günü kurtarmış olur. Önü açık bluzunuzu, deri boyunlukla tamamlayın. Koyu renk kot pantolon ve topuklu ayakkabılarla konforu yakalayın

COMMENTS

BLOGGER: 1

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Kuru saç derisi ve Bu sonbahar tarzı
Kuru saç derisi ve Bu sonbahar tarzı
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigpVqOX8BwPfgvZX_5bU6v4Ja69flKY7T2vbjuftFJOQIp2C6y4sk7NJqtWKYgJ1hxrc5aYgLwTmImXWqDwcoexyE3fxmVtiiaprz7Cvu7CG23QNIjj7BPPapgqBB8OF_Fa743uvoxjgM6Ohu646xL3EInU2V9b_SatAmT03OpIH2fHEjfoaUR0bZlhA/w640-h360/t25_dustan-hemen-sonra-cildin-649.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEigpVqOX8BwPfgvZX_5bU6v4Ja69flKY7T2vbjuftFJOQIp2C6y4sk7NJqtWKYgJ1hxrc5aYgLwTmImXWqDwcoexyE3fxmVtiiaprz7Cvu7CG23QNIjj7BPPapgqBB8OF_Fa743uvoxjgM6Ohu646xL3EInU2V9b_SatAmT03OpIH2fHEjfoaUR0bZlhA/s72-w640-c-h360/t25_dustan-hemen-sonra-cildin-649.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/kuru-sac-derisi-ve-bu-sonbahar-tarz.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/kuru-sac-derisi-ve-bu-sonbahar-tarz.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam