Sahur İçin Yemek Önerileri

 Ramazan’da en çok sorulan sorulardan biri de “Sahurda ne yenir?” İftar için bütün gün uğraştıktan sonrasında sahurda bir daha uzun uzadıya ...



 Ramazan’da en çok sorulan sorulardan biri de “Sahurda ne yenir?” İftar için bütün gün uğraştıktan sonrasında sahurda bir daha uzun uzadıya hazırlık yapmak istemiyorsanız, bu basit tarifleri kontrol edin.


“Sahurda ne yenir?” hem aklımıza bir şey gelmediği için hem de farklı lezzetler denemek istediğimiz için Ramazan’da en oldukça sorulan sorulardan biri. Sahurda hafif yemekler tüketmek önemli. Fakat hem de doyurucu da olmalı. İşte sizin için hazırlamış olduğumuz sahur için aperatif tarifler, kahvaltılık tarifler ve sahur yemeği tarifleri yazımızda.


Sahur için aperatifler ve kahvaltılık tarifler

 


Izgara hellim: Hem protein hem kalsiyum açısından yüksek ve tok tutan peynirlerden biri de hellim. Hellimi tencerede ve az yağda ızgara şeklinde yaparak, domates ve salatalıkla tüketin. Hem geceleri ılık bir şeyler tüketmek mide için daha iyidir.


 


Tavada peynir: Sahur tariflerinin en kolay ve lezzetlilerinden… Tüm peynirler için uygulayabilirsiniz. Hellim dışındakiler eriyeceği için erir erimez kızartılmış ekmek üstüne kurutulmuş domates ile hızlı ve leziz bir sandviç yapabilirsiniz.


 


Fırında aleni tost: Annelerimizin Pazar kahvaltısını anımsatan bir sahur tarifi. Beyaz peynir ve maydanozu yumurta ile karıştırıp ekmek üstüne sürün. Fırına verin, domates ile servis edin.


 


Yumurtalı ekmek (tuzlu): Sahur için aperatiflerden biri de çocukluğumuzdan beri çok sevdiğimiz yumurtalı ekmek. İftarda dilimlediğiniz ekmekleri sahura kadar açıkta bırakın, hafifçe kurusunlar. Sahurda tuz ve karabiber ilave ettiğiniz yumurtaya bulayıp kızartın. Peynir ve zeytin ile beraber servis edin.


 


İspanyol omleti: Kahvaltılık tarif denince akla hem menemen hem yumurta gelse de İspanyol omleti hepsinden daha doyurucudur. Sahur tariflerinden biri de İspanyol omleti. Bir aileyi rahatlıkla doyuracak nefis bir tarif. 2 soğanı rendeleyip tereyağında iyice pişirin. Başka bir yerde küp küp doğradığınız 4 patatesi karışmasını sağlayarak kızartın. 6 yumurtayı tuzla çırparak içerisine patates ve soğanları ilave edin. Karabiber seviyorsanız mutlaka ekleyin. Derin bir tencerede altı pişene kadar kışık ateşe alın. Daha sonrasında bir tabak yardımıyla çevirip tekrar pişirin. Kısık ateşte pişmesi önemlidir. Sonunda börek benzer biçimde dev gibi bir omletiniz olacak.


 


Sandviç: İftardan sonra leziz sandviçler hazırlarsanız sahurda ne yenir diye düşünmenize gerek kalmaz. Ton balıklı sandviç için ton balığını az mayonez, karabiber, ince dilimlenmiş taze soğan ile karıştırın. Ekmeklerin arasına sürün.


 


Kolay domates çorbası: Bir kaşık un, 2 kaşık tereyağı ile karıştırın. 2 yemek kaşığı salçayı da ilave edip kavurun. Daha sonra bir bardak sütü az az ilave ederek yine karıştırmaya devam edin. En son kıvamına nazaran su ilave edip kaynayana kadar pişirin. Kaşar peyniri rendesi ile servis edin.


 


Milföy pizza: İftardan sonra hazırladığınız pizza içlerini milföylerin üzerine koyun. Pizza tadı vermesi için en alta, salça, kekik, sarımsak ve zeytinyağı karışımını yedirin. Üzerine arzu ettiğiniz malzemeleri ilave ettikten sonra kabarana kadar fırında pişirin.


 


Tatlı niyetine komposto: Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden biri de komposto. Yıkadığınız yarım kilo meyveyi bir bardak şeker ve yarım limon suyuna 5 su bardağı su ilave ederek kaynatın. Aşırı kaynarsa meyveler erir, kıvamında ateşten indirin.


 


Sokak simidi: Sıcacık ve kendi ellerinizle yaptığınız sokak simidinin keyfi bambaşka olur. Evdeki malzemelere uygun bir tanım bulup, menemenle ve çayla sıcacık ve mis kokulu simitlerinizi sahurda deneyin.


 


Ayran aşı: Ayran aşını nohut, buğday ve taze nane yerine, kinoa ve kuzu kulağı ile deneyin. Kuzu kulağı yoğurdun ekşiliğini de arttıracak ve fark yaratacak.


 


Çok tahıllı piyaz: Mercimek, nohut, barbunya, buğday, mısır ve istek ettiğiniz öteki bakliyat ve tahıllarla yumurta da içeren bir salata yapın. İçine bol maydanoz, nane ve hatta dereotu ekleyin. Bu sahur tarifi son derece doyurucu olduğundan ertesi gün boyunca tok hissedersiniz.


 


Muzlu pankek: Biliyoruz ki krep yapmak uğraştırıcı ve pişmesi uzun sürüyor. O yüzden bu rahat pankek tarifini vermek istedik. 2 yumurta ve 1 muzu karıştırıp az yağda pişirin. İsterseniz kabartma tozu da ekleyebilirsiniz. Hem tuzlu hem tatlı gıdalarla tüketebilirsiniz.


 


Somon füme: Somon herhalde protein alabileceğiniz en mühim gıda kaynaklarından biri. Ayrıca Omega yağları açısından da zengin. Füme somonu sahurda dereotu, krem peynir ve karabiber ve avokado ezmesi ile deneyin. Ekmek üzerine sürerek veya rulo yaparak tüketin.


 


Sahur için içecekler

Enerji veren hurmayı meyveli smoothie’lerde kullanın.


Limonata tekrar vazgeçilmezden, bol naneli deneyin.


Protein alımını artırmak için, keten tohumu ya da chia tohumunu içeceklerinize ilave edin.


 


Sahur atlanmaması gereken bir öğündür. Ramazan’da sıhhatli kalabilmek için hem iftarda aynı zamanda sahurda yemek yemeliyiz. Ramazan’daki öğünleri atlamak, kolesterol dengelerini bozarken, kas kaybına sebep olabilir. Kas kaybını engellemek için öğünlerde ehil miktarda karbonhidrat ve yağ alınmalıdır. Bu sebeple sahur tariflerinizin de rejim yiyeceklerden oluşmaması gerekir. Fakat kızartma benzer biçimde ağır yiyeceklerden ve şeker dengesini sağlamak için oldukca şekerli gıdalardan da kaçınılmalıdır.


 


Ramazan’da oruç, gün doğumundan gün batımına kadar sürdüğü için, bedenin enerjisi sahur ve iftarda tazelenir. Bu tazelenme, bedene glikoz kullanımından yağ yakımına geçmek için zaman sağlar. Böylece, enerji için kaslardaki proteini kullanmak zorunda kullanmaz. Ramazan, yağları azaltmak için iftar ve sahur atlanmadığı takdirde uygun bir ay olabilir. Ek olarak, oruç tutmak, kandaki şekeri test etmenize de imkan sağlar.


 


NOT:


Kandaki toksinlerin atılması


Toksinler ve özgür radikaller, vücutta depolanan yağlarda birikir. Oruç tutmak, yağ yakımına yardımcı olacağı için, toksinlerin de atılmasına destek verir. Bu sebeple, sahur ve iftarda yeterli miktarda sıvı tüketmek de unutulmaması gerekenler arasındadır.


Evdeki porselen kap kacağınıza başka bir gözle bakmaya ne dersiniz? Onlardan son aşama keyifli birtakım ev aksesuarları yapabilirsiniz.


Ayaklı kek ve meyve tabakları

Tabakları ve fincanları, hatta minik kaseleri ve yumurtalıkları birbirlerine yapıştırarak ayaklı kek ve meyve tabakları yapabilirsiniz. Böyle bir kompozisyon arasında ayaklı bir kase oldukça güzel görünebilir. Farklı renklerde, şekillerde seramikleri, bir tasarımcı edasıyla birleştirerek kendi aksesuarlarınızı oluşturun. Tasarımın son şekline karar verdikten sonra güçlü bir yapıştırıcı kullanarak sabitleyin. Bunun için silikon da kullanabilirsiniz.


Çay saati

Yeni seramiklerinizle güzel bir çay partisi yapın. Lezzetli kurabiyelerinizi güzel aksesuarlarınıza yerleştirin.


 

Porselen molası



Rafta

Yeni tasarımlarınızı mutfak raflarınızın görünür bir yerinde sergileyin. Denemeler yaparak farklı ebatta ve biçimde tasarımların bir arada iyi mi görüneceklerini bulabilirsiniz.


 

Porselen molası


Fincan lambalar

Fincanlar ve fincan tabakları çok sevimli birer lambaya dönüşebilirler. İstediğiniz sayıda ve farklı uzunluklar fincan lambalarını tavandan sarkıtarak oldukca hoş bir görüntü elde edebilirsiniz. Fincanın ve tabağın tam merkezinden iki delik açıp, bir miktar bileşik tutkalla birleştirdikten sonra içinden ucuna ampul takacağınız elektrik kablosunu koymak hiç de kolay olsa gerek.


 

Porselen molası


Seramik nasıl delinir

Seramikleri doğru delmezseniz kırılırlar, bu nedenle ilkin birkaç defa ergonomik yapmanızda yarar var. Seramik delmek için silindirik elmas matkap ucu kullanmalısınız. Hırdavatçınıza seramik için hususi matkap ucu aradığınızı açıklayın. Ayrıca seramik tabağın delmeden ilkin soğuk olması da işe yarayan bir önlemdir. Matkap ucunun seramik yüzey üzerinde kolayca kayabileceğini akılda tutarak dikkatli olun.

Matkap ucunu kullanmadan ilkin ıslatın. Bu şekilde delmeye çalışırken seramiğin ısınmasını engellemiş olmuş olursunuz. Ayrıca matkabınızın ömrü de uzar.

Matkap ucunun kaymasını engellemek için kendinize ahşaptan bir delgi yuvası da yapabilirsiniz. Bunun için bir yeteri kadar kalınlıkta bir ahşap parçası kullanmanız yeterli.

Eğer gene de zorlanıyorsanız, matkabı fincana bakılırsa oldukça hafifçe bir açıyla tutup minik bir iz oluşturduktan sonrasında dikey olarak delmeye başlayabilirsiniz.

Matkabın hızını seramik için el kitabında belirlenen ayara getirin.

Sabırlı olun. Çünkü seramik delmek rahat bir iş değildir. Matkabı seramiğe oldukça sıkı bastırmayın, bundan dolayı kırılmasına niçin olabilirsiniz.

Beyaz beyaz üstüne

Seramik eşyalarınızı kullanarak ilginç aksesuarlar imal edebilirsiniz. Örneğin birtakım tabaklarınızı ve artık kullanmadığınız mutfak eşyalarınızı bir araya getirerek wc masanızda takılarınızı ve parfümlerinizi koyabileceğiniz yeni aksesuarlar yapabilirsiniz.


 

Porselen molası



Okuma lambası

İki fincan ve fincan tabağını delip, bir demir çubuğun çevresinde birleştirerek kendinize oldukca güzel bir okuma lambası yapabilirsiniz. Bunun için 10 mm kalınlığında bir demir çubuk bulmanız ehil.


Malzemeler

İnce ayaklı bir lamba ayağı

Arzu ettiğiniz ve kullanılabilecek şekilde seramik

Matkap ve seramik için yapılma matkap ucu

Sentetik tutkal

Yapılışı

1. Önce hangi seramikleri kullanacağınıza karar verin ve tam ortalarını kalemle işaretleyin. İpucu: Bunu yapmanın en iyi yolu seramiğin ebatlarında bir kağıt kesmek ve katlayarak merkezini bulmaktır. Dörde katladıktan sonrasında oluşan sivri köşe kağıdın merkezidir. Kağıdı yine kabın üstüne sokup ortasından bir delik delerek seramiği işaretlediğinizde, muamele tamam demektir.


2. Doğru ucu kullanarak matkapla seramiklerinizi delin.


3. Lamba ayağınızı demonte edin ve seramiklerinizi yerleştirin.


4. Malzemeyi birbirine yeterince tutkal kullanarak yapıştırıp kurumaya bırakın.


5. Lamba ayağını seramiklerinizi de dahil ederek yeniden monte edin.

COMMENTS

BLOGGER: 1

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Sahur İçin Yemek Önerileri
Sahur İçin Yemek Önerileri
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHrVQh2hYeIn5pqe8mddCzTM5lP7B3LqL9ftTMHFwh_juW9mNpKewm9pOsQd0d7hezME7rq0I_l8tPrueaE4LaFWjBc8GbGqmmeauIzX0QP0CwoMPCssZH6kZhVx12J7UbCxaGe8u4DsQtzNkjUEX1BwhEoQMxIwjisV1jL3b5qRAI0fr5PCB3pAQGCA/w640-h389/Sahur%20%C4%B0%C3%A7in%20Yemek%20%C3%96nerileri.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiHrVQh2hYeIn5pqe8mddCzTM5lP7B3LqL9ftTMHFwh_juW9mNpKewm9pOsQd0d7hezME7rq0I_l8tPrueaE4LaFWjBc8GbGqmmeauIzX0QP0CwoMPCssZH6kZhVx12J7UbCxaGe8u4DsQtzNkjUEX1BwhEoQMxIwjisV1jL3b5qRAI0fr5PCB3pAQGCA/s72-w640-c-h389/Sahur%20%C4%B0%C3%A7in%20Yemek%20%C3%96nerileri.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/sahur-icin-yemek-onerileri.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/03/sahur-icin-yemek-onerileri.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam