Bademcik Ameliyatı Sonrası İçin Bilgiler

  Bademcik ameliyatı meydana getirilen hastaların bir bölümü aynı gün taburcu edilirken, bazıları bir gece hastanede bırakılırlar. Buna dokt...

 


Bademcik ameliyatı meydana getirilen hastaların bir bölümü aynı gün taburcu edilirken, bazıları bir gece hastanede bırakılırlar. Buna doktorunuz karar verecektir.


Kanama


Bademciğe ait ameliyat bölgesi aleni yara benzer biçimde olduğu için, ameliyat sonrası kanamalar olabilir. Kırmızı taze kan veya kanlı kusmalar olduğunda en yakın zamanda doktorunuza haber veriniz veya hastaneye geliniz.


Ameliyat Sonrası Ağrılar


Bademcik ameliyatına bağlı açık yara bölgesi tam olarak kapanana kadar, yaklaşık 2 hafta süreyle bir miktar ağrınız olabilir. Ağrıların şiddeti kişiden kişiye farklılıklar gösterir. Çoğu kişide rahat ağrı kesiciler ehil olurken, birtakım kişilerde daha sık ve daha güçlü ağrı kesiciler gerekebilir. Ağrılar çoğu zaman yutma esnasında oluşan boğaz ağrılarıdır. Boğaz ağrısı zaman zaman kulağa vuran ağrılar şeklinde olabilir.


Erişkinlerde ağrılar, ufaklıklara kıyasla birazcık daha şiddetlidir ve daha uzun sürer.


Diyet Bilgileri


Ameliyatınızdan sonrasında anestezinin tesiri tam olarak geçene kadar (4 saat) bir şeyler yemeniz ya da içmeniz sakıncalıdır. Ne zaman ağızdan besin alacağınızı hemşireniz size bildirecektir.


Genel olarak bol su içmeniz, yumuşak, soğuk ve boğazınızı tahriş etmeyen gıdalar almanız sizin için daha iyi olacaktır.


1.Gün: Küçük miktarlarda ancak sık aralıklarla soğuk çay, şerbet, komposto, süt, dondurma,

2.Gün: Bunlara ilave olarak oda sıcaklığında, yoğurt, ayran, muhallebi, puding,

3-4.Gün: Yumuşak gıdalar, patates püresi, rafadan yumurta, makarna. Miktarları tedricen artırınız,

5.Günden itibaren tahriş edici, batıcı ve oldukça sıcak olmamak kaydıyla, doktorunuza danışarak kademeli olarak normal rejiminize geçebilirsiniz. Yaklaşık 10 gün süreyle,ağrı kesicilerin yardımı olmadan, gıdalarınızı tam ve huzurlu yutamayabilirsiniz.


Aklınızda Bulunsun


Ameliyattan sonraki ilk 7 gün;


1- Sıcak ve asitli ürünlerden kaçınınız (örn: Portakal yada limon suyu, kola),

2- Çikolata ve çikolatalı ürünler yemeyiniz,

3- Pipet kullanmayınız,

4- Bol sıvı alınız (su, süt vb),

5- Kırmızı renkte gıda ve içeceklerden kaçınınız,

6- Acı ve baharatlı gıdalardan kaçınınız,

7- Yutarken ameliyat yerini çizebilecek ekmek kenarı, galeta şeklinde sert ve katı

gıdalardan kaçınınız ve iyice çiğnedikten sonra yutunuz.


Konuşma


Ameliyat sonrası konuşmanızın biraz genizden gelmesi ve ses tonunda minik bir

değişim olması normaldir. Bu, ses tellerinizin zarar görmüş olduğu anlamına gelmez.


Ateş


Ameliyat sonrası ateşinizin 0.5-1 derece yükselmesi normaldir. Daha yüksek veya

uzun süreli ateş çoğu zaman susuz kalmaktan kaynaklanır. Bol sıvı almanıza karşın

ateşiniz hala yüksek olması bir enfeksiyon belirtisi olabilir, doktorunuzu arayınız.


Ameliyat Sonrası Dönemde Yapılacaklar


Çocuklar ameliyattan sonra 3 gün evden çıkmayarak dinlenmelidir. Çocuğunuz ameliyattan 5-7 gün sonrasında okuluna dönebilecektir, ancak en az 10 gün süreyle programlı spor faaliyetlerinde bulunmamalıdır.


Erişkinlerde iyileşme süresi daha uzundur ve ameliyattan 1 hafta sonra doktorla yapacakları ilk görüşmeden önce işe gitmemelidirler. Ameliyatı izleyen 2 hafta süresince sportif ve yorucu faaliyetlerden kaçınılmalıdır.


Nefes Kokusu


Boğazda bademciklerin alındığı yerde beyaz, kirli-gri renkte bir zar oluşacaktır. Bu zar naturel iyileşme periyodunun bir parçasıdır, ortalama 2 hafta içinde kaybolur. Özellikle azca sıvı alan ve yetersiz beslenen kişilerde olmak üzere, ara sıra nefeste hafif bir koku ortaya çıkabilir. Kokudaki artışla birlikte yutma güçlüğü ve ağrıda bir artış olması durumunda doktorunuzu arayınız.

COMMENTS

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Bademcik Ameliyatı Sonrası İçin Bilgiler
Bademcik Ameliyatı Sonrası İçin Bilgiler
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaXSqKReaU61xbYqyZGMvRurkeaIljp9VH0g2UJid8gC6c0Zo-VSZ-LcRifcBwk7s9F7QTEvJNy6PoICbP9E7-sx4evG-_fTUt5aIdIzUVdW5IToBtsCuCOnCgHqILZderqlMBEkOk8aPMRaX_9tLPgot9G8EGZEAiCcmqsRS4UGvlPY1ouj7dy9yltg/w640-h266/Bademcik%20Ameliyat%C4%B1%20Sonras%C4%B1%20%C4%B0%C3%A7in%20Bilgiler.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjaXSqKReaU61xbYqyZGMvRurkeaIljp9VH0g2UJid8gC6c0Zo-VSZ-LcRifcBwk7s9F7QTEvJNy6PoICbP9E7-sx4evG-_fTUt5aIdIzUVdW5IToBtsCuCOnCgHqILZderqlMBEkOk8aPMRaX_9tLPgot9G8EGZEAiCcmqsRS4UGvlPY1ouj7dy9yltg/s72-w640-c-h266/Bademcik%20Ameliyat%C4%B1%20Sonras%C4%B1%20%C4%B0%C3%A7in%20Bilgiler.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/06/bademcik-ameliyat-sonras-icin-bilgiler.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/06/bademcik-ameliyat-sonras-icin-bilgiler.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam