Bahar Yorgunluğu Nedir ?

  Bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişiklikler bununla beraber yorgunluğu da getiriyor. Bahar yorgunluğu bir hastalık olarak ...

 


Bahar aylarında insan metabolizmasında oluşan değişiklikler bununla beraber yorgunluğu da getiriyor. Bahar yorgunluğu bir hastalık olarak tanımlanıyor ve önlem katılımı gerekiyor. Önlem alınmazsa bahar yorgunluğu kronikleşebiliyor.


Kışın soğuk günleri yavaş yavaş yerini baharın neşesine ılıklığına bırakırken birçok kişide halsizlik, yorgunluk, eklem ağrıları, uyku isteği gibi ortak şikayetler gözleniyor. Bu yakınmaların bir çok bahar yorgunluğuna bağlanıyor.


Bu yorgunluğa bağlı olarak kalp ve romatizma hastalarında yakınmaların arttığını belirtiyor. Bahar yorgunluğu tedbir alınmazsa kronik yorgunluk sendromuna da dönüşebiliyor.


Havadaki elektrik artıyor


Bahar mevsiminde havadaki elektrik yükü artıyor. Bu yükün iyonlar aracılığıyla taşındığı vurgulanmaktadır. Pozitif ve olumsuz değerde iki tür iyondan olumlu olanlar arttıkça vücuda zindelik getirir. Negatif yüklü iyonların artması ise bitkinlik, halsizlik ve gerginliklere niçin olur. Havadaki elektrik yükü şehirlerde daha fazladır. Taşıtların havayı kirletmesi, endüstri atıkları, trafik keşmekeşi elektrik yükünü artırır.


Elektrik yükünün yoğunluğu, bahar mevsiminde sinir gerginliğini ve stresi tırmandırıyor. Bu konum, damarlardaki büzülmeyi artırıyor. Damarlardaki büzülme midede olursa ülsere bile niçin olabiliyor. Uzmanlar, bahar mevsiminde sebze ve meyvelerin yanısıra bol sulu besinleri da soframızdan noksan etmememiz icap ettiğini söylüyorlar; bu sebeple meteorolojik değişiklikler yüzünden vücuttaki su oranında bozukluklar görülebiliyor.


Bahar yorgunluğunun etkilerinden kurtulmak mümkün. Eğer yakınmalar süreklilik kazanmışsa ve kendinizi her vakit halsiz ve yorgun hissediyorsanız, kronik yorgunluk ile karşı karşıyasınız demektir.


A tipi insanlar aday


Eğer, idareci kadrosunda çalışan sorumluluğu fazla olan biriyseniz, halsizlik, kırıklık, boğaz ve baş ağrılarıyla gelişen kronik yorgunluk sendromu sizlerin de kapınızı çalabilir. Kronik yorgunluk sendromu olan kişi, gözlerinin önünde beneklerin uçtuğunu, sürekli baş ağrısı ile beraber sanki kerpetenle ensesinin sıkılmış olduğu hissine kapıldığını söyler. Eklem ağrılarından yakınır. Bu kişilerin işteki konsantrasyonları bozulur. Eklem ağrıları, ruhsal sıkıntılar yakalarını bırakmaz.


Kronik yorgunluk sendromuna yakalanan kişilerin çoğunluğu yaptığı işten, emek harcama ortamından dolayı devamlı duygularını, sıkıntılarını baskı dibine alıyor. Bu halde yıllarca baskı altında kalan duygular, stres ve iş yoğunluğu cevabında patlama noktasına geliyor.


Mutsuzluk yorgunluğu


Bahar yorgunluğu ve kronik yorgunluk dışında bir de “mutsuzluk yorgunluğu” denilen bir bitkinlik türü var. Kendini sürekli halsiz, isteksiz, bitap hissedenler bu gruba giriyor. Söz mevzusu kişilerin bitkinlik hisleriyle mutsuzlukları arasında rabıta bulunduğunu belirtiliyor. Mutsuzluk yorgunluğu, adamın psikolojisiyle oldukça yakından ilgilidir. Bu sorundan kurtulmak için öncelikle hayatı sevmek, mutsuzlukların, hayal kırıklıklarının gelip geçici olduğuna inanmak icap eder. Söz konusu gruba giren kişilerde şikayetler bedensel bir rahatsızlıktan değil de, ruhsal sorunlardan kaynaklandığı için hastaların psikolojik tedavi görmesi gerekebilir.


Kronik bitkinlikten korunun


Kronik yorgunluğunuzun gerçek nedenini araştırın. Eğer sıkıntı iş yoğunluğunuz ise emek harcama temponuzu düşürün, monotonluk ise yaşamınızı renklendirecek uğraşlar bulun.


* Kronik yorgunluğa karşı en iyi ilaç tatile çıkmaktır. İmkanlarınızı zorlayarak birkaç günlüğüne de olsa şehir dışına kaçın.


* Her gün sabahları aç karnına minimum 5 dakika yürüyüş yapın. Ancak bu yürüyüşleri güneşli günlerde yapmaya itina gösterin.ı.


* Her sabah 10-15 dakika aç karnına jimnastik yapın. Ama vücudunuzu aşırı yormaktan da kaçının. Jimnastik yapacağınız odayı ciğerlerinize bol oksijen girmesi için bir süre havalandırmayı unutmayın.


* Sofranızdan meyve ve sebzeyi noksan etmeyin. Sevmeseniz de mevsimin hususi durumunu taşıyan meyve ve sebzelerin bütün çeşitlerinden bolca oranda yiyin.


Önlemler


* Baharda vücudun daha çok vitamin ve minerale ihtiyacı oluyor. Özellikle de B ve C vitaminleri ile potasyuma. B ve C vitaminleri sebze ve meyvelerde, potasyum da domates, patates ve kayısıda bolca oranda bulunuyor.


* Günde 3 litre su için. Yemek yemeden ve yatmadan ilkin azar azar içerek vücudunuza ihtiyacı olan suyu sağlayın.


* Uyku ritmine dikkat edin. Rahat bir uyku için yatağa girmeden önce günlük tüm stres nedenlerinizi aklınızdan uzaklaştırın. Hoşunuza giden konuları düşünün veya hoşlandığınız bir film seyredin.


* Alkol kullanıyorsanız, olası olduğunca azaltın. Çünkü bitkinlikten kurtulmak için alkole sarılmak çözümü zor problemleri ortaya çıkarabilir.

COMMENTS

Reklam Alanı
Ad

Alerjik ve Hassas Cilt Arasındaki Fark Nedir,2,Bademcik,1,Bahar Yorgunluğu Nedir,1,Bal yüze sürülür mü,2,Başarılı Emzirme,1,Bayılma Nedenleri Nedir,1,Bebek Bakımı,1,Biyonik El Nedir,1,Buharla cilt bakımı nasıl yapılır,3,C Vitamininin Cildinize Harika 9 Faydası,3,Ciltteki Gerginlik Hissini Gidermenin Yolları,1,Ekonomi,3,El Kremi,2,En Doğal Ev Yapımı Sivilce Maskesi Tarifleri,2,En Güzel Burçlar,1,Evde Bakım,1,Evde Saç Bakımı,2,Evde Saç Boyama,1,Festival,1,Garnier Dudak Nemlendirici Bakım Maskesi,1,Gündem,5,Güzellik Sırları,1,Hassas Ciltler İçin Yüz Serumu Önerileri,1,Kalıcı Parfüm,1,Kirpik serumları ne işe yarar,1,Kuru Ciltler İçin Yüz Temizleme Jeli Önerileri,1,Kuru saç derisi,1,Kültür,1,Meyve ve sebze,1,Parfümünüzün Daha Kalıcı Olması Nasıl Sağlanır,1,Pelin Cansızlar Kışın,1,Pelin Cansızlar Kışın kimdir,1,Portakalın cilde faydaları nelerdir,1,Pürüzsüz bir cilt,1,Saç Bakımı,1,saç boyası,1,saç derisi,1,Sağlık,11,Sanat,1,sonbahar tarzı,1,sony televizyon,1,Teknoloji,8,Termal suyun cilde faydaları nelerdir,1,Tesla Almanya,1,Yağlı Ciltler İçin Yaşlanma Karşıtı Bakım Nasıl Olmalı,1,Yeşil Kil Maskesi Faydaları Nelerdir,1,Zeytinyağı Ile Yüz Temizliği Nasıl Yapılır,1,
ltr
item
Hidden Fact: Bahar Yorgunluğu Nedir ?
Bahar Yorgunluğu Nedir ?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4U-OT8Ot_nBOajT2T3IV6qV-0CBQrX-lMqSO4-tnAd__OzXqjdabK7Cs5gzKFF3rmdjUfU1_C14kkoDxQwWf3d9jRnO8t7gJa2cIxguLjg3JCn4I_XY40RcCryT6_Ing3rZKk4qG1u4mQ669r9xD_TaTRIcVFzS9fdLuj1vbamx20SgJQeVwt5JieCg/w640-h360/Bahar%20Yorgunlu%C4%9Fu%20Nedir.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh4U-OT8Ot_nBOajT2T3IV6qV-0CBQrX-lMqSO4-tnAd__OzXqjdabK7Cs5gzKFF3rmdjUfU1_C14kkoDxQwWf3d9jRnO8t7gJa2cIxguLjg3JCn4I_XY40RcCryT6_Ing3rZKk4qG1u4mQ669r9xD_TaTRIcVFzS9fdLuj1vbamx20SgJQeVwt5JieCg/s72-w640-c-h360/Bahar%20Yorgunlu%C4%9Fu%20Nedir.jpg
Hidden Fact
https://asliyet.blogspot.com/2022/06/bahar-yorgunlugu-nedir.html
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/
https://asliyet.blogspot.com/2022/06/bahar-yorgunlugu-nedir.html
true
2030904773515837150
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content
Selam